В Офісі президента стверджують, що Залужного у Великій Британії вже затвердили послом

В Офісі президента стверджують, що Залужного у Великій Британії вже затвердили послом

Ексголовнокомандувач Валерій Залужний офіційно буде послом Великої Британії, країна надіслала агреман - погодження на призначення.

Про це заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк, повідомляє Київ24.

"Наскільки я розумію офіційно там все вже уточнено. Тобто він буде офіційно послом, мається на увазі щодо агреману і протокольних процедур через міністерство закордонних справ. Я думаю, що це питання вже тижнів. Відповідно там ще деякі логістичні складові треба довирішити. Я тут не бачу взагалі політизації навколо прізвища пана Залужного. І взагалі треба трохи спокійніше. Я розумію, що це важливо - говорити про звільнення і відставки можливі чи які будуть. Але мені здається, що треба спокійно ставитися до ротацій управлінських кадрів", - заявив Подоляк. 

За словами Подоляка під ас війни не всі витримують навантаження, або "десь потрібно підсилювати ті чи інші управлінські складові".

Офіційної інформації щодо агреману Залужному від Великої Британії не надходило.

Нагадаємо,  четвер, 7 березня, президент України погодив кандидатуру Валерія Залужного на посаду Надзвичайного і Повноважного Посла України в Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії.

Пізніше стало відомо, що Залужного звільнили зі Збройних сил після проходження ВЛК, яка визнала його непридатним до служби.