Судитимуть двох окупаційних директорів «лісгоспів» з Луганщини

Судитимуть двох окупаційних директорів «лісгоспів» з Луганщини

До суду направили обвинувачення стосовно керівників окупаційних «лісгоспів» з Луганщини.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Зокрема, до суду направили обвинувачення стосовно колишнього директора держпідприємства «Старобільське лісомисливське господарство», який після російського вторгнення в Україну пішов на співпрацю з окупантами.

У квітні 2022 року окупаційна адміністрація призначила чоловіка на посаду директора «лісгоспу», який створили на базі українського лісомисливського господарства у Старобільському районі Луганщини.

Зазначається, що на цій посаді фігурант виконує вказівки окупаційної адміністрації, спрямовані на встановлення та утвердження тимчасової окупації частини території України.

Також до суду скерували обвинувачення стосовно колишнього лісничого держпідприємства «Сватівське лісомисливське господарство» Луганської області.

Після захоплення на початку 2022 року російськими військами Сватівського району, чоловік також добровільно пішов на співпрацю з окупантами.

У травні 2022 року окупанти призначили лісничого директором сватівського лісового «господарства», яке створили загарбники на базі українського держпідприємства.

Обидва фігуранти кримінальних проваджень підозрюються у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Нагадаємо, журналісти NGL.media з допомогою експертів ГО «Лісові ініціативи і суспільство» ідентифікували розгортання мобільної лісопилки окупантів на території «Сєвєродонецького лісомисливського господарства».