Міноборони доступно показало, що змінить закон про мобілізацію (ГРАФІКА)

Міноборони доступно показало, що змінить закон про мобілізацію

Закон про мобілізацію з новими правками, ухвалений парламентом та підписаний Президентом України, вступить в дію вже з 18 травня.

Про це нагадує Міноборони і публікує доступний "гайд", який допоможе розібратися у змінах, які чекають на суспільство.

"На графіці наводимо основні зміни, які стосуються як військовослужбовців, так і цивільних громадян України", - зазначає відомство.

Нагадаємо, закон про мобілізацію стане чинним 18 травня. Проте вже з 23 квітня Міністерство закордонних справ наказало керівникам усіх дипломатичних установ України тимчасово призупинити усі консульські дії щодо для громадян України призовного віку. Заборона діятиме до отримання роз'яснень положень закону щодо посилення мобілізації. Чоловіки цього віку у консульствах зможуть тільки оформити документи для повернення в Україну.

Видача закордонних паспортів за межами України для цих категорій громадян також призупинена.

Міністр МЗС Дмитро Кулеба, коментуючи ці рішення заявив, що "перебування за кордоном не звільняє громадянина від обовʼязків перед Батьківщиною".

"Саме тому я вчора доручив вжити заходів щодо відновлення справедливого ставлення до чоловіків мобілізаційного віку в Україні та за кордоном. Це буде чесно", - зазначив він.