Постраждалій після удару по Дніпру сєвєродончанці відновлюють обличчя львівські лікарі

Постраждалій після удару по Дніпру сєвєродончанці відновлюють обличчя львівські лікарі

Львівські лікарі взялися прибрати сліди поранень з обличчя сєвєродончанки Анни Котової, яка постраждала після влучання російської ракети у багатоповерхівку в Дніпрі 14 січня 2023 року.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міськради.

«Російська ракета понівечила обличчя Анни у день її народження. Зараз дівчина готується до весілля і хоче знову бути красивою та стерти сліди війни зі свого тіла. Допомагають їй у цьому спеціалісти центру НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN)», - розповіли у пресслужбі.

Зараз Анні Котовій 20 років. Після початку повномасштабної війни й наступу ворога на Сєвєродонецьк, дівчина разом зі своїм хлопцем поїхали до Дніпра. 14 січня 2023 року, в день 19-річчя Анни, російська ракета влучила в сусідній під’їзд будинку, де вони жили. Тієї миті Анна саме приймала вітання з днем народження.

«До мене зателефонувала троюрідна сестра. Я вийшла на кухню. Ми розмовляли по відеозвʼязку. В екрані я дивилась на власне зображення і думала, яка я гарна. Тоді я востаннє бачила себе з двома очима», - процитували слова дівчини у міськраді.

Ударна хвиля розтрощила вікна і численні уламки скла посікли тіло й обличчя дівчини. Один з них застряг в міліметрі від сонної артерії й міг вбити Анну будь-якої миті. Дніпровські лікарі вчасно витягли небезпечний предмет і врятувати життя дівчини. А от ліве око зберегти не вдалося.

Анна продовжила лікування в Австрії, де для неї виготовили очний протез. Зараз, йдеться у повідомленні пресслужби, на обличчі та тілі дівчини все ще залишаються сліди від поранення: рубці та шрами. Аби їх позбутися, вона звернулася до спеціалістів Першого медоб’єднання Львова.

Зазначається, що пластичні хірурги центру естетичної медицини вже проконсультували пацієнтку, склали план лікування та виконали перший етап лазерного шліфування рубців на тілі. Ця процедура стимулює вироблення колагену та маскує дефекти шкірних покривів. 

«Анна прагне повернути свою красу до одруження. Її хлопець Денис зробив пропозицію ще тоді, як дівчині гоїли рани в українських шпиталях. І тепер Анна сподівається, що завдяки зусиллям львівських спеціалістів, її мрія нарешті здійсниться», - наголошується у повідомленні.

Нагадаємо, після ракетного удару по Дніпру Анна Котова знаходилася у важкому стані у реанімації однієї з місцевих лікарень.