Російська православна церква оголосила війну рф проти України "священною"

Російська православна церква оголосила війну рф проти України "священною"

Російська православна церква (РПЦ) оголосила "сво" - війну рф проти України, "священною війною", в якій росія "захищає світ від перемоги Заходу, який впав у сатанізм".

Про це повідомляє пресслужба РПЦ, яка оприлюднила наказ XXV Всесвітнього російського народного собору "Сьогодення та майбутнє Русского міра"

"Спеціальна військова операція є новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу проти злочинного київського режиму і колективного Заходу, що стоїть за ним, яка ведеться на землях Південно-Західної русі з 2014 року. Під час СВО російський народ зі зброєю в руках відстоює свої життя, свободу, державність, цивілізаційну, релігійну, національну і культурну ідентичність, а також право жити на власній землі в межах єдиної російської держави. З духовно-морального погляду спеціальна військова операція є Священною війною, в якій росія та її народ, захищаючи єдиний духовний простір Святої русі, виконують місію "Утримувача", що захищає світ від натиску глобалізму та перемоги Заходу, який впав у сатанізм", – йдеться у тексті наказу.

РПЦ заявляє, що після завершення війни вся територія сучасної України має увійти в зону виняткового впливу росії.

“Можливість існування на цій території русофобського, ворожого Росії та її народу політичного режиму, а також політичного режиму, керованого з ворожого Росії зовнішнього центру, має бути повністю виключена”, – йдеться у наказі.

Нагадаємо, 19 жовтня  2023 року Верховна Рада у першому читанні ухвалила законопроєкт №8371 про заборону релігійних організацій, пов'язаних із Росією. Законопроєкт фактично забороняє діяльність УПЦ МП в Україні, як філіалу РПЦ. Проте законопроєкт і досі заблокований у парламенті і так і не винесений на друге читання.