Німецька міністерка 16 годин їхала у Київ, щоб зустрітися з Кубраковим: його звільнили і її не попередили

Німецька міністерка 16 годин їхала у Київ, щоб зустрітися з Кубраковим: його звільнили і її не попередили

Міністерка розвитку і економічного співробітництва ФРН Свенья Шульце 16 годин їхала у Київ літаком, автомобілем і потягом, щоб зустрітися з міністром Олександром Кубраковим, але його звільнили з посади. Її про це не попередили.

Про це пише Welt.

Видання зазначає, що "візит Шульце в Україну був затьмарений абсолютно несподіваним відстороненням її найважливішого співрозмовника".

Відразу після прибуття Шульце до Києва Кубраков був звільнений парламентом у четвер, 9 травня.

"Разом із Шульце він, власне, мав підготувати таку важливу для України реконструкційну конференцію 11-12 червня в Берліні. Вона відреагувала розчаровано: "Це справді не гарна новина", - пише видання.

Шульце сказала, що вважає відставку Кубракова "особисто дуже і дуже сумною новиною". Вона додала, що перш за все, Кубраков був дуже відданий боротьбі з корупцією і досяг успіху: "І ми разом з ним просували багато проектів".

Що буде далі з реконструкційною конференцією, Шульце сказати не змогла. "Просто прикро, тому що це зараз це було дуже близько, і ми дуже інтенсивно готувалися з ним і його командою. Але, звичайно, особистий контакт і довірливі стосунки, які ми побудували, тепер зникли", - зазначила вона.

На конференції в Берліні очікувалася участь близько 1500 учасників, включаючи глав держав і урядів. Готуючись до цього, Шульце взяла участь у "саміті міст і регіонів" у Києві, на якому також виступив президент Володимир Зеленський.

"Глава держави привітав Шульце. Але для спочатку запланованої розмови з ним вже не було часу",  - зазначає видання.

Нагадаємо, у Кабміні повідомили, що Шульце зустрілася із прем'єром Денисом Шмигалем з яким вони "скоординували свою роботу перед Конференцією з питань відновлення, яка має пройти на початку літа в Берліні".

Кубракова Рада звільнила у той же день, 9 травня, сам він заявив, що його не попереджали про це рішення.