Зеленського і Порошенка прибрали з розшуку на сайті МВС рф

Зеленського і Порошенка прибрали з розшуку на сайті МВС рф

Президента України Володимира Зеленського та колишнього президента Петра Порошенка більше не можна знайти у сервісі розшуку на сайті МВС росії.

Про це пише "Медіазона".

Картки розшуку глав України зникли невдовзі після того, як 4 травня їх випадково виявили співробітники російського пропагандистського ЗМІ "РИА Новости". Зараз, за ​​анкетними даними обох президентів, сайт видає нуль результатів.

Як виявилося, обох президентів України додала до розшуку чергова частина МВС росії в окупованій Донецькій області — її номер було вказано у контактній інформації. Сталося це не пізніше 22 лютого, але картки розшуку помітили лише на початку травня.

Після того, як картки виявили, 6 травня МВС рф виступило з нехарактерним для відомства коментарем, що воно було лише "технічним виконавцем" при оголошенні Порошенка і Зеленського у розшук: "У цьому випадку рішення про оголошення в розшук та про його припинення приймається СК Росії та його територіальними підрозділами". Незабаром після цього картки прибрали із сайту.

Нагадаємо, 6 травня стало відомо, що МВС рф оголосило в розшук не тільки Зеленського і Порошенка, а й колишніх очільників Кабінету міністрів, МВС і МЗС України - Володимира Гройсмана, Арсена Авакова й Павла Клімкіна. Також у список потрапив ексголова Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов.