У деокупованих селах Луганщини залишилися близько 4% мешканців

У деокупованих селах Луганщини залишилися близько 4% мешканців

У селах Красноріченської громади попри постійні обстріли продовжують жити 55 людей. До повномасштабного російського вторгнення там мешкали близько півтори тисячі осіб.

Про це в ефірі “Суспільне новини” розповів нещодавно призначений керівник Красноріченської громади Михайло Хуторянський.

“Дійсно, деокуповані села Красноріченської громади – це чотири населених пункти, а саме: Невське, Макіївка, Греківка та Новолюбівка. Вони є єдиними селами деокупованої Луганщини й, не дивлячись на надзвичайно складні умови, там все одно проживають люди. При цьому села після деокупації знаходяться постійно в зоні бойових дій”, – розповів він.

За словами Хуторянського, до повномасштабного вторгнення там проживало близько півтори тисячі осіб. На сьогодні залишилося лише 55.

На території цих сіл не залишилося жодного повністю вцілілого будинку – по них щодня б’ють росіяни. Понад 400 сімей втратили житло.

Мешканців постійно вмовляють на евакуацію. Нещодавно провели опитування, куди саме поїдуть місцеві у разі загострення на фронті. Але всі вони написали відмову від евакуації.

Він також сказав, що з моменту деокупації з цих чотирьох населених пунктів евакуювали 214 людей.

Нагадаємо, наприкінці квітня поліцейські евакуювали жінку та доставили найнеобхідніше в прифронтову Макіївку.