росія просунеться у "серце України", якщо захопить Часів Яр, - очільник Донецької ОВА

росія просунеться у "серце України", якщо захопить Часів Яр, - очільник Донецької ОВА

Керівник Донецької ОВА Вадим Філашкін вважає, що якщо рф захопить Часів Яр, то зможе просунутися вглиб "у серце" України.

Про це він сказав в інтерв'ю Sky News.

Філашкін вірить у те, що українські військові не допустять цього і зроблять "все можливе – і неможливе", щоб відкинути російських окупантів. Водночас він сказав, що війська рф намагаються прорвати оборонні лінії східної України, щодня по регіону завдають від 1500 до 2500 артилерійських снарядів і авіаударів.

Відповідаючи на запитання, яка небезпека для України та світу, якщо весь Донбас потрапить під контроль росії, Філашкін сказав: "Ворог буде рухатися далі. Якщо, не дай Бог, це станеться, ворог просунеться далі в центральну територію".

Він також сказав, що близько 2500 мирних жителів тільки в його регіоні були вбиті і майже 5000 поранені після того, як росія почала своє повномасштабне вторгнення в лютому 2022 року.

"Слів, щоб описати всю ту злість, яку ми відчуваємо, напевно, ще не винайдено", — додав він.

Видання зазначає, що Філашкін говорив біля гігантського українського прапора, що майорів над парком у місті Краматорськ, головному адміністративному центрі регіону та життєво важливому військовому опорному пункті.

"Краматорськ – разом з іншими східними містами, такими як Костянтинівка та Слов’янськ – опиниться під загрозою набагато більшого бомбардування, якщо російські війська захоплять Часів Яр. Вигідна точка міста, розташована на вершині пагорба, створила б більшу зону для російської артилерії", - пише видання.

Нагадаємо, місяці невпинного обстрілу російської артилерії спустошили стратегічне місто Часів Яр на Донеччині. Associated Press опублікував новий запис з безпілотника, який показує, що у місті майже не залишилося недоторканої будівлі, будинки та муніципальні установи обвуглені.