Ексочільник окупаційної адміністрації Лисичанська отримав підозру за медійну кампанію на підтримку агресора

Ексочільник окупаційної адміністрації Лисичанська отримав підозру за медійну кампанію на підтримку агресора

За процесуального керівництва Лисичанської окружної прокуратури на підставі нововиявлених фактів ексочільнику окупаційної адміністрації рф у Лисичанську повідомили про нову підозру.

Про це повідомляє Луганська обласна прокуратура

Фігуранту інкримінували інформаційну діяльність у співпраці з державою-агресором та його окупаційною адміністрацією, спрямовану на підтримку держави-агресора, її окупаційної адміністрації, та на уникнення нею відповідальності за збройну агресію проти України (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, мешканець Лисичанська з літа 2022 по літо 2023 року був «виконувачем обов’язків голови адміністрації м. Лисичанська лнр». Він провадив медійну кампанію на підтримку рф. Насаджував окупаційний режим та розповідав місцевим та російським медіа про «результати» роботи псевдооргану, а також плани «відбудови» міста, що зазнало руйнації внаслідок обстрілів держави-агресора.

Також зазначається, що під час виступів на політичних заходах він заперечував існування України як суверенної держави та возвеличував ідеї «руського миру».

У прокуратурі нагадали, що у 2014 році чоловік перейшов на бік окупаційної влади та виїхав до самопроголошеної «лнр» при звільненні міста від НЗФ. Упродовж декількох років воював у складі «6-го окремого мотострілецького козачого полку ім. Платова» проти ЗСУ. З початком повномасштабного російського вторгнення в Україну у складі окупаційних військ «лнр» та держави-агресора прибув «звільняти» Луганщину.

У вересні 2022 року йому повідомили про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Наразі вирішується питання щодо оголошення чоловіка у розшук та обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування ведуть слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, у березні 2024 року правозахисники повідомляли, що колишній окупаційний "мер" Лисичанська Андрій Скорий знаходиться у російському СІЗО.