У ЛОВА доручили переглянути списки військовозобов’язаних держслужбовців та працівників КП

У ЛОВА доручили переглянути списки військовозобов’язаних держслужбовців та працівників КП

Перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Олексій Смирнов доручив переглянути списки військовозобов’язаних державних службовців та працівників комунальних підприємств.

Про це повідомляє Луганська ОВА.

Він провів нараду щодо організації мобілізації державних службовців. Зокрема, нарада відбулася щодо удосконалення процедури проведення заходів мобілізації, військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, а також окремих питань проходження військової служби для покращення якості підбору особового складу під час доукомплектування бойових підрозділів для відсічі збройної агресії проти України.

Він нагадав, що 16 квітня 2024 року Президент України Володимир Зеленський підписав Закон від 11.04.2024 № 3633-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку». Основна його частина набуває чинності з 18 травня 2024 року.

Тож Олексій Смирнов доручив переглянути списки військовозобов’язаних державних службовців та працівників комунальних підприємств, з урахуванням вимоги щодо бронювання не більше, як 50 % працівників державних органів влади. 

Нагадаємо, у Сухопутних військах заспокоїли військовозобов'язаних.