У Кремлі відреагували на заяву Кемерона про українські удари по рф британською зброєю

У Кремлі назвали небезпечною заяву Кемерона про українські удари по рф британською зброєю

Прессекретар російського диктатора Дмитро Пєсков назвав небезпечними заяви глави МЗС Великої Британії Девіда Кемерона про можливість українських ударів по рф британською зброєю.

Про це повідомляють росЗМІ, цитуючи заяву Пєскова.

Він наголосив, що "така вербальна ескалація може загрожувати європейській безпеці".

"Ще одна дуже небезпечна заява. Ми бачимо таку вербальну ескалацію з боку офіційних представників, ми бачимо і на рівні глав держав - коли це стосується Франції, на експертнішому рівні - коли це стосується Великої Британії. Це прямі ескалації напруженості навколо українського конфлікту, яка потенційно може представляти небезпеку для європейської безпеки, всієї архітектури європейської безпеки. Тут ось таку небезпечну тенденцію нагнітання напруженості у заяві офіційних ми фіксуємо", - сказав Пєсков.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон 3 травня перебував у Києві і заявив, що Україна має право використовувати зброю, надану Лондоном, для ураження цілей всередині росії, і що Київ вирішує, чи робити це.

"Україна має це право. Подібно до того, як росія завдає удару всередині України, ви цілком можете зрозуміти, чому Україна відчуває потребу переконатися, що вона захищається", — сказав Кемерон.