Україна і Велика Британія ведуть переговори про 100-річне партнерство

Україна і Велика Британія ведуть переговори про співробітництво на 100 років

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Камерон розпочав переговори з Україною щодо 100-річного партнерства Сполученого Королівства і України.

Про це повідомляє посольство Британії в Україні.

Зазначається, що Кемерон відвідав Київ: "Ми всі повинні робити більше, щоб забезпечити Україні те, що їй потрібно для перемоги".

Він також підтвердив надання £36 млн допомоги для енергетичної інфраструктури України, включно з £20 млн екстреного фінансування для відновлення після нещодавньої хвилі атак на критичну інфраструктуру України та ще 16 для переможців конкурсу інноваційних проєктів Innovate Ukraine.

"Міністр розпочав переговори з Україною щодо 100-річного партнерства – нової угоди, яка побудує міцні зв’язки між нашими двома країнами у всьому спектрі стосунків: від торгівлі, безпеки та оборони, до науки та технологій, освіти, культури та багато іншого", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Кемерон пообіцяв $3,74 млрд щорічної військової допомоги Україні, додавши, що Лондон не заперечує проти використання зброї всередині росії.

"Україна має це право. Подібно до того, як росія завдає удару всередині України, ви цілком можете зрозуміти, чому Україна відчуває потребу переконатися, що вона захищається", — сказав Кемерон.