Ситуація на фронті загострилась: Головнокомандувач розповів, що відбувається на Луганщині

Ситуація на фронті загострилась: Головнокомандувач розповів, що відбувається на Луганщині

У Луганській області противник намагається скористатися своєю перевагою у повітрі, ракетах та кількості артилерійських боєприпасів.

Про це повідомив Головнокомандувач ЗС України Олександр Сирський.

“Ситуація на фронті загострилась. Намагаючись захопити стратегічну ініціативу та прорвати лінію фронту противник зосередив основні зусилля на декількох напрямках, створивши значну перевагу в силах та засобах. Активно атакує по всій лінії фронту, на деяких напрямках має тактичні успіхи. Відбувається динамічна зміна обстановки, окремі позиції переходять “з рук в руки” кілька разів протягом доби, що породжує неоднозначне розуміння ситуації”, – йдеться у повідомленні.

За словами Сирського, головним завданням для себе росіяни ставлять вийти на адміністративну межу Луганської області.

Він зазначив, що основні напрямки зосередження зусиль ворога на Куп’янському напрямку – села Стельмахівка та Берестове. Там ворог мав частковий успіх, але діями українських підрозділів був зупинений. Також продовжує наступ на село Терни на Лиманському напрямку, намагається витіснити Сили оборони України за річку Чорний Жеребець, успіху не має. Крім того, противник наступає в районі Білогорівки.

При цьому Головнокомандувач зауважив, що Силам оборони України вдалося покращити своє тактичне положення в районі Синьківки (Куп’янський напрямок) та Серебрянського лісництва (Лиманський напрямок).

Нагадаємо, керівник Луганської ОВА Артем Лисогор повідомляв, що загарбники значно збільшили кількість штурмів і обстрілів українських позицій та населених пунктів Луганщини.