У Києві покажуть вуличну виставку, присвячену європейській спадщині Луганщини та Донеччини

У Києві покажуть вуличну виставку, присвячену європейській спадщині Луганщини та Донеччини

З 21 травня до 4 червня на Михайлівській площі у Києві відбудеться вулична виставка, присвячена спадщині європейських країн на Сході України, яку залишили бельгійські, французькі, німецькі, британські та американські промисловці на зламі XIX ст. – XX ст. 

Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики України.

«Мета виставки – розповісти про історичну спадщину Маріуполя, Дружківки, Нью-Йорка, Лисичанська, яку будували промисловці з країн Європи, а також показати стан і руйнацію архітектурних пам’яток до та після повномасштабного вторгнення росії», – йдеться у повідомленні.

Зокрема, на виставці представлять історію будинку британця Джона Г’юза, який заснував Донецьк. Також можна буде дізнатись про гімназію у Лисичанську, яку залишили бельгійці, млин Пітера Діка у селищі Нью-Йорк, який збудували німці, комбінат Ілліча у Маріуполі, створений американцями та бельгійцями, французьку спадщину Дружківки тощо.

Крім того, у межах виставки відбудеться показ документального фільму «Євродонбас» режисера Кoрнія Грицюка в інформаційно-виставковому центрі Національного музею Революції Гідності 9 травня 2024 року о 17.00.

Виставка буде доступна українською та англійською мовами.

Нагадаємо, у квітні у Києві відкрили фотовиставку «Старобільськ».