Кулеба визнав, що росія ефективніша у своїх військових зусиллях

Кулеба визнав, що  росія ефективніша у своїх військових зусиллях

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що наразі росія більш ефективно використовують свої військові зусилля.

Про це він заявив в інтерв'ю Foreign Policy. При цьому Кулеба порівнює росію не з Україною, яка протягом принаймні останніх років напередодні вторгнення не активізувала свої військові зусилля, а з країнами Заходу, які їй допомагають.

"Що справді має значення з погляду війни, це не лише кількість і якість того, що надається, а й часові рамки. І, на жаль, мушу визнати, що союзники України відстають від графіка, попри їхні зусилля. Деякі з них докладають великих зусиль. Але коли я дивлюся на те, чого досягла росія у відновленні виробництва промислової бази своїх "захисників" і чого досяг увесь Захід, ми повинні дивитися правді в очі і визнати, що росія ефективніша у своїх військових зусиллях. І це ставить перед Заходом більш фундаментальне питання. Якщо він не може бути достатньо ефективним у цій конкретній військовій спробі, то наскільки ефективним він може бути, якщо спалахнуть інші війни та кризи такого ж масштабу?", - заявив Кулеба.

Відповідаючи на питання щодо того, що адміністрація Джо Байдена повинна подати Конгресу стратегію щодо України протягом 45 днів, Кулеба порадив, бути амбітними, перестати дивитися на Україну через призму відносин з росією.

"По-третє, розробляючи свої стратегії, шукайте проблеми на своєму боці, а не на боці України. Запитайте себе: що ми робимо не так, якщо не можемо допомогти нашому союзнику перемогти? Покласти всю відповідальність на плечі України – означає свідомо відмовитися від відповідальності", - вважає Кулеба.