Росіяни перетворили Часів Яр на апокаліптичне місто (ВІДЕО)

Росіяни перетворили Часів Яр на апокаліптичне місто (ВІДЕО)

Місяці невпинного обстрілу російської артилерії спустошили стратегічне місто Часів Яр на Донеччині.

Associated Press опублікував новий запис безпілотника, який показує, що у місті майже не залишилося недоторканої будівлі, будинки та муніципальні установи обвуглені.

Часів Яр, який мав населення у 12 тис. зараз майже безлюдний і виглядає апокаліптично. Руйнування нагадують міста Бахмут і Авдіївку, які Україна залишила після місяців бомбардувань і величезних втрат для обох сторін.

"Стратегічно важливе місто протягом кількох місяців зазнавало атаки російських військ. Його захоплення дасть росії контроль над вершиною пагорба, з якої вона зможе атакувати інші міста, що утворюють кістяк східної оборони України. Це створить основу для потенційно ширшого російського наступу, який, за словами українських чиновників, може відбутися вже цього місяця", - пише видання.

росія розпочала хвилі нападів піхотою та бронетехнікою на чисельно переважаючі українські війська поблизу Часового Яру, коли їм не вистачало боєприпасів.

"У Часовому Ярі та у всій Часовоярській громаді залишається 682 особи. Це звичайні люди, мешканці громади, які залишилися, не дивлячись на військові дії, які безпосередньо фактично вже йдуть на кордоні нашого міста", - заявив під час телемарафону начальник Часовоярської міської військової адміністрації Сергій Чаус.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявляв, що росія хоче захопити Часів Яр Донецької області до 9 травня, а потім у червні розпочати наступ.