Знищував українську символіку, погрожував батькам: засудили директора гімназії з Луганщини

Знищував українську символіку, погрожував батькам: засудили директора гімназії з Луганщини

До двох років позбавлення волі засудили директора гімназії з Луганщини за співпрацю з окупантами та пропаганду збройної агресії рф.

Про це повідомляє Луганська обласна прокуратура.

Також його позбавили права впродовж 12 років обіймати певні посади в органах влади та займатися освітньою діяльністю. Фігуранта визнали винним у здійсненні пропаганди у закладах освіти для сприяння збройній агресії проти України та впровадженні стандартів освіти держави-агресора (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

Прокурори у суді довели, що у червні 2022 року директор Білолуцької гімназії добровільно обійняв аналогічну посаду у «державному загальноосвітньому закладі лнр», назву якого окупанти не змінили.

Чоловік підготував та організував освітній процес у закладі до нового навчального 2022-2023 року відповідно до «закону про освіту лнр», а потім вручав випускникам свідоцтва відповідного зразка.

Крім того, під його керівництвом знищувалася українська символіка на території гімназії. Також псевдодиректор погрожував батькам, діти яких навчалися онлайн в українських школах, і систематично закликав до співпраці з окупаційною владою.

Вирок ухвалелили заочно. Засуджений відбуватиме покарання з моменту затримання. Наразі чоловіка оголосили у розшук.

Спеціальне досудове розслідування вели слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, за колабораціонізм засудили ексголову Кремінської райради.