Росія знову атакувала центр Одеси балістичними ракетами "Іскандер": троє людей загинули

Росія знову атакувала центр Одеси балістичними ракетами "Іскандер": троє людей загинули

росія у ніч проти 1 травня атакувала центр Одеси балістичними ракетами "Іскандер".

Про це повідомив керівник Одеської ОВА Олег Кіпер, а також речник Повітряних сил майор Ілля Євлаш.

"Внаслідок атаки загинуло троє людей, ще троє поранені. Постраждалим надається вся необхідна медична допомога. Є пошкодження цивільної інфраструктури", - зазначив Кіпер.

Євлаш в ефірі телемарафону повідомив, що рф обрала Одесу за ключову ціль.

"Зараз же ворог атакував трьома балістичними ракетами "Іскандер-М" густонаселені райони Одеси, внаслідок чого загинули та постраждали люди", - сказав він.

Мер Одеси Генадій Труханов проінформував, що у результаті нічної атаки ворога постраждали житлові будинки, вибиті вікна та двері.

"Зранку на місці розпочне роботу оперативний штаб районної адміністрації. Дорогі одесити! Ви бачите, що у ворога розпочались "сакральні дати". Другий день поспіль він запускає по нас балістику. Я вас дуже прошу максимально швидко реагувати на сигнали повітряної тривоги та оперативно рухатись у безпечні місця. Це дуже важливо для збереження вашого життя і здоров’я", - звернувся Труханов.

Омбудсмен Дмитро Лубінець повідомив, що наслідок російських атак на Одесу зазнало пошкоджень Представництво Уповноваженого ВР України з прав людини.

"На той момент, на щастя, у приміщенні не було ні працівників, ні заявників, тож ніхто не отримав травм. Проте для того, аби приймати відвідувачів і відновити роботу, нам потрібен час. Ми вже працюємо над ліквідацією всіх наслідків обстрілу", - сказав Лубінець.  

Нагадаємо, 29 квітня росія атакувала касетними снарядами Одеську юридичну академію, ректором якої є ексрегіонал і екскерівник ЦВК Сергій Ківалов. П'ятеро людей загинули, сам Ківалов у лікарні з пораненнями. Будівля академії, яка схожа на замок, згоріла.