МЗС створило представницю з консульських питань за допомогою ШІ: це темношкіра жінка

МЗС створило представницю з консульських питань за допомогою ШІ: це темношкіра жінка

МЗС України створило цифрову особу у вигляді темношкірої жінки, яка офіційно коментуватиме консульську інформацію для ЗМІ.

У МЗС заявили, що таке сталося вперше в історії. Проєкт консульської ШІ-представниці МЗС України втілений командою ГО The Game Changers за сприяння ГО "Nazovni Tech".

"Вітайте Вікторію Ші — представницю МЗС України з консульських питань, створену з використанням технологій штучного інтелекту!", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що коментарі Вікторії Ші зʼявлятимуться на офіційних ресурсах МЗС України, вебсайті та сторінках у соцмережах, а пресслужба міністерства також передаватиме їх журналістам.

"Використання згенерованої штучним інтелектом цифрової особи для консульського коментування — це насамперед економія часу та ресурсів МЗС. Українська дипломатія зараз посилює свої спроможності і робить технологічний стрибок, якого досі не зробила жодна дипломатична служба в світі", — міністр Дмитро Кулеба.

"Єдиними оригінальними відео із заявами Вікторії є ті, що містять QR-код із посиланням на офіційну сторінку МЗС, де розміщений текст звернення", - пише міністерство.

Нагадаємо, 22 квітня у ЗМІ з'явилася інформація, що МЗС України з 23 квітня призупиняє консульські послуги для чоловіків за кордоном віком від 18 до 60 років, у тому числі і видачу закордонних паспортів. МЗС діяло без попередження, не прокомунікувавши цю інформацію заздалегідь. Лише після розголошення у ЗМІ Кулеба визнав призупинку консульських послуг, назвавши це справедливим рішенням.

Але воно призвело до того, що навіть ті громадяни України, які сплатили за оформлення закордонного паспорта і отримали повідомлення про його готовність, не змогли забрати свій документ у консульстві. МЗС розпорядилося, що паспорти українцям видаватимуть тільки на території України.