До яких міст релокувався бізнес Луганщини

В які міста релокувався бізнес Луганщини

Вісім луганських підприємств знайшли можливості для розвитку на Львівщині, Черкащині, Київщині, Дніпропетровщині та опановують нові ринки збуту своєї продукції.

Про це повідомляє Конгрес місцевих та регіональних рад при президентові України.

Так, у 2023 році ТОВ НВФ «Мікрохім» з Рубіжного стало переможцем грантової програми для переробних підприємств «Новий рівень» в рамках державного проєкту «єРобота». Це дало можливість розвинути виробництво в Києві.

Для ТОВ «Рубіжанська панчішна мануфактура» завдяки проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України» придбали високотехнологічні в’язальні машини, а також розробили нову лінійку спортивних шкарпеток під брендом MOVIGO.

366 тисяч гривень на розвиток виробництва мануфактура отримала у рамках програми EasyBusiness Grant.

Ініціатива Business4Ukraine підтримує роботу компанії із розбудови системи кадрового адміністрування. До цієї роботи залучили співробітницю Оксфордського університету Марину Стягайло, яка має великий досвід роботи у секторі управління кадрами в Україні.

Як результат - створили 45 робочих місць та запланували подальше розширення виробничих можливостей. Працевлаштували 22 ВПО. Наразі відомі в Україні й за її межами рубіжанські шкарпетки виготовляють у Львові.

Низка виробництв релокувала частину потужностей до безпечних регіонів України та продовжує свою діяльність, попри обмежене фінансове забезпечення та втрату значної кількості спеціалістів.

Так, ВКФ ТОВ «ТАНА» з Сєвєродонецька запрацювало в Умані. Сєвєродонецьке ПрАТ «СНВО «Імпульс» налагоджує бізнес в Києві, ТОВ «Аеромех» з Кремінщини облаштувалося на Черкащині.

ТОВ «АГК УКРАЇНА» працює в Червонограді на Львівщині, ТОВ «НВО «Сєвєрхіммаш» – у Києві та Дніпрі, ПП «Хімпостачальник» – в Дрогобичі на Львівщині.

Нагадаємо, “Сєвєродонецьке тролейбусне управління” погасило заборгованість за відшкодування пільгових пенсій на суму 851,8 тисячі гривень.