Відбудеться публічна дискусія щодо необхідності святкування Дня Сєвєродонецька – як долучитися

Відбудеться публічна дискусія щодо необхідності святкування Дня Сєвєродонецька – як долучитися

Команда Кризового медіа-центру «Сіверський Донець» запрошує долучитися до онлайн-дискусії «Як гідно відзначати День народження Сєвєродонецька, що перебуває в тимчасовій окупації? (Свято зі сльозами на очах)».

Про це йдеться на сторінці центру у Facebook.

«Позиція нашої команди: «Поки йде війна - Сєвєродонецьк – не святкує. Ми відсвяткуємо після Перемоги!». На зустрічі ми хочемо поговорити про те, як в останню неділю травня нагадати собі та світу про героїчне українське місто, що було засновано на березі Сіверського Дінця 90 років тому», – йдеться у повідомленні.

На заході планують обговорити наступні питання:

  • Як підтримувати відчуття ідентичності, коли більшість сєвєродончан мешкають поза межами громади?
  • Яким чином ми можемо відзначати День народження Сєвєродонецька в умовах тимчасової окупації міста?
  • Яка символіка та/або активності можуть бути використані, щоб відзначити цей день без образ чи провокацій?
  • Яким чином ми можемо максимально включити мешканців міста, які розкидані по світу, до відзначення 90-річчя Сєвєродонецька?
  • Чи існують приклади інших міст, які успішно відзначають свої Дні народження в подібних умовах?
  • Які культурні та просвітницькі ініціативи є "на часі" в складних умовах сьогодення і де брати кошти на їх втілення?

До дискусії запрошені журналісти та журналістки, письменники та письменниці, захисники та захисниці, представники та представниці влади та громадянського суспільства.

Зустріч відкрита для всіх.

Долучитися можна 28 квітня о 18:00 на платформі Zoom. Для отримання посилання на зустріч, необхідно зареєструватися за посиланням.

Нагадаємо, цьогоріч на заходи, присвячені 90-річчю Сєвєродонецька та Дню хіміка, з бюджету громади планують виділити понад мільйон гривень. Більша частина - 600 тисяч - піде на видання книги про Сєвєродонецьк, ще 400 тисяч витратять на подарункові набори й лише 5 тисяч - на придбання предметів та матеріалів для проведення розважальних програм, конкурсів, вікторин, майстер-класів тощо.

Через це у соцмережах виникли дискусії щодо необхідності такого святкування з урахуванням того, що місто окуповане вже два роки. “Сєвєродонецьк онлайн” зібрав думки стосовно цього.