До 14 років засудили мешканку Луганщини, яка стала «прокурором» при окупантах

До 14 років засудили мешканку Луганщини, яка стала «прокурором» при окупантах

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Щастинської окружної прокуратури суд визнав громадянку винною у добровільному зайнятті посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє Луганська обласна прокуратура.

Її засудили до 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також позбавили права впродовж 15 років обіймати посади в правоохоронних органах.

Прокурори у суді довели, що мешканка Слов’яносербська влітку 2022 року присягнула на вірність самопроголошеній «лнр». Вона добровільно обійняла посаду «прокурора» в незаконно створеній «прокуратурі Новоайдарського району лнр».

На займаній рядовій посаді засуджена виконує накази вищого керівництва, яке керується нелегітимними законодавчими актами.

Крім того, бере участь у різних публічних заходах, де відкрито підтримує окупаційний режим країни-агресорки.

До початку повномасштабного російського вторгнення жінка не проходила службу в органах прокуратури України. Вона працювала у місцевій податковій інспекції.

Вирок ухвалили заочно. Засуджена відбуватиме покарання з моменту затримання.

Наразі жінку оголосили у розшук.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, оперативний супровід ‒ співробітники УСР в Луганській області ДСР Нацполіції України.

Нагадаємо, за матеріалами СБУ до тривалого терміну за ґратами заочно засудили чоловіка, який співпрацює з агресором на «начальницькій посаді» в окупаційній адміністрації Новоайдара на Луганщині.